Napomene u vezi s korištenjem kolačića te analizom podataka o korištenju.

Koristimo kolačiće da bismo prepoznali interese Vašeg korištenja i posebno popularna područja naših internetskih stranica te da bismo pomoću tih informacija poboljšali dizajn internetskih stranica i učinili ih još jednostavnijima za korištenje.

1. Funkcije i primjena kolačića

a. Kolačići su male datoteke koje se s internetske stranice koju posjetite arhiviraju na Vašem stolnom računalu, prijenosnom računalu ili mobilnom uređaju. Zahvaljujući njima možemo, na primjer, prepoznati je li između Vašeg uređaja i naših internetskih stranica već postojala neka veza ili pak koji jezik ili druge postavke preferirate. Kolačići mogu sadržavati i osobne podatke.

b. Korištenjem naših internetskih stranica pristajete na uporabu kolačića.

Naše internetske stranice možete posjećivati i bez suglasnosti za korištenje kolačića. To znači da možete odbiti korištenje kolačića i u bilo kojem trenutku ih izbrisati namještanjem odgovarajućih postavki na svom uređaju. To se radi na sljedeći način:

i. Većina preglednika automatski je prethodno namještena tako da automatski prihvaća kolačiće. Ovu zadanu postavku možete promijeniti aktiviranjem postavke *Ne prihvaćam kolačiće* u svom pregledniku.

ii. Postojeće kolačiće možete izbrisati u svakom trenutku. Kako se to konkretno radi, saznat ćete u uputama proizvođača Vašeg preglednika odnosno uređaja.

iii. Jednako kao i korištenje kolačića, njihovo je neprihvaćanje ili brisanje također povezano s korištenim uređajem i preglednikom koji se već koristio. Morate, dakle, zasebno odbiti odnosno izbrisati kolačiće za svaki od svojih uređaja, a u slučaju korištenja više preglednika i za svaki pojedini preglednik.

c. Ako se odlučite protiv korištenja kolačića, može se dogoditi da Vam na raspolaganju neće biti sve funkcije naših internetskih stranica ili će pojedine funkcije biti raspoložive samo u ograničenom opsegu.

d. Kolačiće dijelimo u sljedeće kategorije:

i. Obavezni kolačići (tip 1)
Ovi su kolačići neophodni za funkcije internetskih stranica. Bez ovih kolačića ne možemo Vam, na primjer, ponuditi usluge poput konfiguratora vozila.

ii. Funkcijski kolačići (tip 2)
Ovi kolačići olakšavaju rukovanje i poboljšavaju funkcije internetskih stranica. Pomoću funkcijskih kolačića spremamo, na primjer, postavke jezika.

iii. Kolačići performansi (tip 3)
Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji koristite naše internetske stranice. Na taj način možemo prepoznati dijelove naše internetske ponude koji su osobito popularni i time poboljšati svoju ponudu za Vas. Molimo Vas da u vezi s time pročitate i odlomak „Analiza podataka o korištenju”.

iv. Kolačići trećih strana (tip 4)
Ove kolačiće postavljaju treće strane, na primjer društvene mreže kao što su Facebook, Twitter i Google+, čiji se sadržaji mogu integrirati putem dodataka za društvene mreže (Social Plug-ins) ponuđenih na našim internetskim stranicama. Detaljnije informacije o korištenju i funkciji dodataka za društvene mreže sadržane su pod točkom  4. naših Napomena o zaštiti podataka.

Napomene o zaštiti podataka

Na našoj internetskoj stranici koristimo sljedeće kolačiće:

Naziv kolačića Opis Tip kolačića

SERVERID

Ovi se kolačići koriste za poslužitelj koji ujednačava opterećenja (Load Balancer). Identificiraju poslužitelj na koji je proslijeđen posjetitelj prilikom posljednjeg pozivanja stranice. Osim toga, omogućavaju da se svi upiti korisnika u jednoj sesiji preusmjere istom poslužitelju.

Tip1

tADe, tADu, tAE, tC, tMQ, tnsApp, tSP, tTDe, tTDu, tTE, tTf
Za klizač faze, ključevi su predmemorirani u local storage. Oni su obavezni prepoznati značajke preglednika i ispravno prikazati web stranicu.
Tip1
piwik_ignore Ako se posjetitelj odluči da ne želi statističku analizu svog posjeta putem softvera Matomo, postavlja se ovaj kolačić. 
 
Tip2
visited_today Ovaj se kolačić postavlja prilikom prvog pozivanja internetske stranice i ponovno se briše istog dana u 23:59 sati. Prikazuje da ste tog dana već posjetili tu stranicu i zaustavlja neke funkcije stranice koje se aktiviraju samo prilikom prvog posjeta. 
 
Tip2
c_disclaimer Ovaj kolačić prikazuje da se slažete s korištenjem kolačića na našim stranicama. Potvrđen je kada zatvorite obavijest o korištenju kolačića.  Tip 2
c_privacy Ovaj kolačić pokazuje da je ažurirana Napomena o zaštiti podataka. Postavlja se kad zatvorite ovu razinu napomene.  Tip 2

Analiza podataka o korištenju; korištenje alata za analizu.

Željeli bismo što preciznije prilagoditi sadržaj naših internetskih stranica Vašim interesima te na taj način poboljšati svoju ponudu. Koristimo kolačiće da bismo mogli prepoznati preferencije posjetitelja i osobito popularna područja naše internetske ponude. Na taj način možemo prilagođavati sadržaj svojih internetskih stranica Vašim potrebama i tako poboljšati sadržaj koji Vam nudimo.

Daimler Truck koristi Matomo za statističku obradu podataka.

Ako ne želite da Daimler Truck pohranjuje i analizira informacije o Vašem posjetu, u svakom se trenutku možete tome usprotiviti (opt-out).

Da bi se ta Vaša odluka tehnički mogla provesti, u Vaš se preglednik postavlja opt-out kolačić. Ovaj kolačić služi isključivo tome da se Vaša odluka o protivljenju provede. Molimo, imajte na umu da se iz tehničkih razloga opt-out kolačić može koristiti samo za preglednik s kojeg je postavljen. Ako obrišete kolačiće ili koristite neki drugi preglednik ili krajnji uređaj, ponovite opt-out.

Na vrh