Učinkovitost
Actros

Učinkovitost

Štedljiv od samog početka.

Teretno vozilo za osobito visok stupanj ekonomske učinkovitosti. Actros F u transportnom prometu predstavlja pouzdanu automobilsku tehnologiju koja štedi gorivo, ima niske troškove i donosi visoku dobit. Ukratko, povećava učinkovitost. Mala potrošnja goriva može značajno pridonijeti ekonomskoj učinkovitosti teretnog vozila. To je karakteristika koju je Actros L dokazao u svakodnevnoj primjeni – a koju je sada zahvaljujući motoru OM 471 3. generacije moguće dodatno poboljšati.

U transportnom i teškom distribucijskom prometu posebice vrijedi: Mala potrošnja odlučujući je faktor za niske ukupne troškove. Stoga smo u Actrosu učinili sve kako bismo dodatno smanjili potrošnju goriva teretnog vozila.

Kako bi se postigli krajnje mali otpor zraka i niska potrošnja, dodatno smo poboljšali aerodinamiku Actrosa: Tako, primjerice, serijski sustav kamera MirrorCam287, 248 u usporedbi s klasičnim retrovizorima smanjuje potrošnju goriva i do 1,3 %.

Pregled prednosti.

  • Štedljivi pouzdani Euro VI motori u četiri klase obujma motora
  • Fino prilagođena konfiguracija pogonskog sklopa s automatskim mjenjačem i 12 stupnjeva prijenosa te optimiranim osovinskim prijenosom
  • Programi vožnje koji smanjuju potrošnju
  • Izvrsna aerodinamika
  • Dodatni potrošači sa smanjenom potrošnjom goriva
Zahvaljujući hlađenoj recirkulaciji ispušnih plinova, nastaje manje dušičnih oksida i čestica već prilikom izgaranja goriva.
Zatvoreni filtar za dizelske čestice gotovo u potpunosti sprečava emisiju čestica. AdBlue® se ubrizgava u mlaz ispušnih plinova pomoću optimiranog uređaja za doziranje bez zraka.

Zahvaljujući sustavu Predictive Powertrain Control u dodatnoj opremi sa svojim ste teretnim vozilom još štedljiviji u transportnom prometu. Sustav u automatski mjenjač integrira način vožnje prilagođen topografiji te u kombinaciji s precizno prilagođenom strategijom mijenjanja stupnjeva prijenosa omogućava uštedu goriva i do 5 %.1066 I to ne samo na autocestama, nego i na magistralnim cestama.

Bilo da je riječ o strmom brijegu, usponu na vrhu, kretanju nizbrdo, spuštanju ili ravnom terenu – zahvaljujući satelitskoj navigaciji i preciznim 3D kartama sustav Predictive Powertrain Control može pravodobno prepoznati predstojeće situacije u vožnji i reagirati na vrijeme. Predictive Powertrain Control u tu svrhu trajno utvrđuje kinetičku energiju vozila i iskorištava je primjerice pred usponima ili na ravnici za faze primjene funkcije EcoRoll koja smanjuje gubitke vučne sile i štedi gorivo. Osim toga, sustav prilagođava redoslijed promjene stupnja prijenosa predstojećoj situaciji u vožnji. Tako se primjerice, stupnjevi prijenosa rjeđe prebacuju i češće preskaču.

Inteligentna integracija sustava Predictive Powertrain Control usto može prepoznati, na primjer, želje za skretanjem prilikom aktiviranja pokazivača smjera i uključiti fazu kotrljanja koja smanjuje potrošnju, a u modovima vožnje Standard i Power uključuje i prošireni program Top Torque1070.

Pregled prednosti.

  • Serijski do 5%1066 manja potrošnja goriva
  • Uočavanje tijeka ceste poput predstojećih nagiba, uspona, križanja i kružnih tokova
  • Optimiranje vremena prebacivanja stupnjeva prijenosa, odabira stupnja prijenosa i brzine namještene u tempomatu
  • Integracija postavki koje ovise o stanju u prometu te sustava pomoći za prometne znakove
  • Mogućnost korištenja na autocestama i državnim cestama
Content predictive powertrain control 04

Suveren i štedi gorivo. Predictive Powertrain Control (slična slika) iz serijske opreme može pomoći vozaču, a na magistralnim cestama pridonijeti i manjoj potrošnji goriva.

Content predicitve powertrain control 01

Program vožnje economy.

Content predicitve powertrain control 02

Program vožnje power.

Odgovarajući program za svaku situaciju u vožnji: Dostupni su Standard, Economy, Fleet i Power. Ali pokrivaju se i posebni zahtjevi kao što su Offroad, Heavy, Munikpal i Fire.

A čak i unutar pojedinog programa vožnje vozač u svakom trenutku može birati između četiri načina vožnje1068 – A i A economy kao standardnima, dopunjenima dodatnim automatskim te ručnim modom.

Iskorištenost i korištenje Vašeg teretnog vozila mogu se osjetno povećati: inteligentnim umrežavanjem vozila, usluge Mercedes-Benz Service i Vašeg prijevozničkog poduzeća. Za osjetno učinkovitije logističke procese u transportnom i distribucijskom prometu.

Mercedes-Benz Uptime

Mercedes-Benz Uptime

Inteligentno umrežavanje. Za još učinkovitije korištenje vozila.

Fleetboard

Fleetboard

S rješenjima povezanosti svoju ćete flotu učiniti maksimalno učinkovitom.

Pouzdana pomoć na putu

Pouzdana pomoć na putu

Kvar ili nesreća? Mercedes-Benz Service pomaže Vam profesionalno. Mercedes-Benz Service24h čak danonoćno.

Content Actros pano efficiency

S našim teretnim vozilima na raspolaganju su Vam vozila s osobito niskim ukupnim troškovima. Tome u transportnom i teškom distribucijskom prometu pridonose i atraktivne Mercedes-Benzove servisne ponude te očekivani visoki ostatak vrijednosti na kraju uporabnog vijeka.

Na vrh