eMobility

Visok stupanj iskoristivosti vozila.

Izazovi su problem samo ako ne znate kako ih savladati. Zato smo uz svoje klijente prilikom svakog koraka na putu u eMobiliy. Sve s ciljem povećanja iskoristivosti i dosega vašeg eTrucka! Kako to ostvarujemo? Tako što vas ne ostavljamo samima s vašim teretnim vozilom, nego vam pružamo integrirano rješenje. Zahvaljujući našem procesu eConsultinga, inovativnim digitalnim rješenjima, opsežnim uslugama i posebnoj obuci, nudimo cjelokupan paket pomno prilagođen vašim potrebama.

Pogonjen specijalnim litij-ionskim baterijama – s uključenim kapacitetom od oko 112 kWh3005 po baterijskom paketu – eActros je uistinu snažan. Sa svojim dvjema varijantama s trima ili četirima takvim baterijama na cestu izlazi s ukupnim baterijskim kapacitetom od oko 336 kW3004 odnosno 448 kW3004. Ta energija eActrosu omogućuje da prevali udaljenosti do 330 km3006 odnosno 400 km3002, pri čemu se točan doseg može razlikovati ovisno o topografiji, ponašanju u vožnji, vanjskoj temperaturi, opterećenju i nadogradnji. Sa svojom dobrom izdržljivošću eActros je kao stvoren za zahtjeve teškog distribucijskog prometa u urbanom prostoru.

Video 400km

Doseg je utvrđen interno u optimalnim uvjetima, između ostalog s pomoću 4 paketa baterija nakon namještanja temperature u vozilu prije vožnje u djelomično opterećenom distribucijskom prometu bez prikolice pri vanjskoj temperaturi od 20 °C.

Za utvrđivanje dosega eActrosa treba uzeti u obzir, primjerice, individualne čimbenike poput nadogradnje, opterećenja, vanjske temperature i područja primjene. S pomoću alata za doseg dobit ćete prve informacije o mogućnostima primjene eActrosa prema svojim parametrima. Za detaljnu analizu na raspolaganju vam je internetska stranica usluge eTruck Ready.

Model

Model image

Nadogradnja

Vanjska temperatura

Opterećenje

Područje primjene

Vaš doseg:

0 100 200 300 400 km
0 100 200 miles
  • Približni doseg prikazan u alatu izračunan je interno u stvarnim uvjetima i, između ostalog, ovisi o individualnoj primjeni vozila, opremi vozila i drugim vanjskim čimbenicima.
  • Doseg „do 300 km”: Doseg je utvrđen interno i pod optimalnim uvjetima, između ostalog s pomoću 3 paketa baterija nakon namještanja temperature u vozilu bez vožnje u djelomično opterećenom distribucijskom prometu bez prikolice s konfiguracijom osovina 6x2 pri vanjskoj temperaturi od 20 °C i može odstupati od vrijednosti utvrđenih Uredbom Komisije (EU) 2017/2400.
  • Doseg „do 330 km”: Doseg je utvrđen interno i pod optimalnim uvjetima, između ostalog s pomoću 3 paketa baterija nakon namještanja temperature u vozilu bez vožnje u djelomično opterećenom distribucijskom prometu bez prikolice s konfiguracijom osovina 4x2 pri vanjskoj temperaturi od 20 °C i može odstupati od vrijednosti utvrđenih Uredbom Komisije (EU) 2017/2400.
  • Doseg „do 400 km”: Doseg je utvrđen interno i pod optimalnim uvjetima, između ostalog s pomoću 4 paketa baterija nakon namještanja temperature u vozilu bez vožnje u djelomično opterećenom distribucijskom prometu bez prikolice pri vanjskoj temperaturi od 20 °C i može odstupati od vrijednosti utvrđenih Uredbom Komisije (EU) 2017/2400.
Usability content everywhere

eActros se spretno kreće kroz vrijeme i prostor. Zahvaljujući električnom pogonu bez problema se može koristiti u gradskom području u bilo koje doba dana i noći. Naime, on ne prometuje samo bez lokalnih emisija CO₂, nego i vrlo tiho. Time zaobilazi zabrane ulaska za gospodarska vozila zbog stvaranja buke, čiji uvođenje planiraju već mnogobrojni gradovi. Pri brzini od 20 km/h glasnoća zvuka od oko 60 decibela gotovo je jednako glasna kao razgovor između dviju osoba.

Vaše putovanje u eMobility svijet počinje kod vas samih – konceptom za elektrifikaciju voznog parka na temelju analize dionica vaših vlastitih vozila. U okviru našeg eConsultings moguća je detaljnija analiza ustanovljenih rezultata.

Analizirajte je li eActros prikladan za vašu rutu bez potrebe za vožnjom i upotrijebite svoje individualne parametre kako biste odredili kako se eTruck može upotrebljavati za vaše zahtjeve.

Internetska je stranica od pomoći ako:

  • želite provjeriti eActros potencijal svojih ruta bez vožnje
  • želite uz pomoć alata analizirati rute prema individualnim parametrima
  • tražite prve informacije o mogućnostima korištenja eActrosom
Content usability etruck ready mockup 01

Naši eConsultanti pružit će vam podršku uz pomoć ovog alata za detaljnu analizu dionica.

Primjenjuje se:

  • kad poznajete granice i specifikacije eTrucka
  • kad imate predodžbu o tome kako i gdje želite rabiti eTruck
  • kad ste već unaprijed definirali dionice ili želite planirati nove dionice za primjenu eTrucka
Content usability etruck ready mockup 02

Poboljšana dostupnost vozila i za eTruckove – na licu mjesta ili u oblaku. Zbog toga smo prilagodili Mercedes‑Benz Trucks Uptime eActrosu i s time povezane komponente specifične za električna vozila, ali i radimo na tome da svoje radionice sukcesivno pripremimo za posebne zahtjeve eMobility. Naš provjereni inteligentni sustav kontinuirano umrežava eActros, specifične Mercedes‑Benz Trucks servisne usluge za električna vozila i vas te pritom bilježi sve relevantne podatke vozila – od tlaka u gumama preko cijelog električnog pogonskog sklopa pa sve do stanja napunjenosti baterija. Ovaj trajni pregled aktualnog tehničkog statusa vašeg eActrosa omogućuje planiranje boravka u radionici i može spriječiti nepredviđene kvarove. Sve kako bi vaš posao bio što učinkovitiji!

Na vrh